Ok.. aku nak update menu untuk lunch tadi.. Seperti yang dirancang, Daging goreng kunyit, ikan kembung (org utara panggil 'ikan termenung') goreng, bayam goreng belacan, sambal belacan..

Alhamdulillah, mcm biasa husband tambah pinggan ke-2... Aku ingat lg, dulu, masa nak kahwin, makcik aku pesan.. kena rajin masak, kalau tak tau, belajar.. TAMBAT HATI SUAMI DENGAN MASAKAN @ AIR TANGAN KITA. Dan buktinya, husband aku lebih suka mkn di rumah dr di kedai.. Bila aku tau je masak masakan yg selalu di makan di kedai (cth sweet sour n steam), dia lebih suka aku yg masak.. Katanya, lepas ni beli je ikan n masak, tak payah gi Mona dah.. (Mona tu nama kedai makan di Kola Perlis yg pada aku n family selalu pegi.. sedap n murah, mmg femes, sentiasa ramai org..)

Ok la.. nnt sambung lg ye..